ΕΝΘΕΤΑ

Ένθετα Ρητίνης

Περιληπτικά

Τα ένθετα ρητίνης είναι κομμάτια από ρητίνη, τα οποία αντικαθιστούν τμήματα δοντιών που έχουν καταστραφεί. Είναι η καλύτερη λύση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οπίσθιων δοντιών.

Τι είναι τα ένθετα ρητίνης

Τα ένθετα είναι κομμάτια από ρητίνη που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οπισθίων δοντιών. Μοιάζουν με σφραγίσματα αλλά είναι καλύτερα καθώς έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Γιατί να βάλεις ένθετα ρητίνης

Σκοπός των αποκαταστάσεων με ένθετα ρητίνης είναι η ενίσχυση των κατεστραμμένων δοντιών με όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά σφραγίσματα, η διαδικασία τοποθέτησης τους δεν είναι χρονοβόρα και δεν οδηγεί σε προβλήματα, όπως τερηδόνα ανάμεσα στο σφράγισμα και στο δόντι ή ρωγμές στους οδοντικούς ιστούς. 

Τα ένθετα ρητίνης επιδιορθώνονται εύκολα και δίνουν ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πως τοποθετούνται τα ένθετα ρητίνης

Τα ένθετα ρητίνης συνήθως χρειάζονται δύο ραντεβού για την ολοκλήρωση της τοπεθέτησης τους.

Στο πρώτο ραντεβού αφαιρείται το σφράγισμα από το κατεστραμμένο δόντι καθώς και η πιθανή τερηδόνα. Έπειτα παίρνουμε αποτύπωμα του δοντιού αφού διαμορφώσουμε κατάλληλα το κατεστραμμένο δόντι. Στο δεύτερο ραντεβού γίνεται η αποκατάσταση του κατεσραμμένου δοντιού με τη συγκόλληση του ενθέτου.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Μοιάζουν με φυσικά δόντια καθώς δεν φαίνονται.
  • Επιτυγχάνεται πολύ μεγαλύτερη αντοχή του δοντιού σε σχέση με τα συμβατικά σφραγίσματα.
  • Δεν αποδυναμώνεται το δόντι καθώς δεν αφαιρείται ουσία του δοντιού.
  • Είναι ακριβότερα από τα συμβατικά σφραγίσματα.

Αν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα στοιχεία και πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε το χαμόγελό σου, κάλεσε μας στο 210 9730679.