θεραπεία ουλίτιδας

Θεραπεία Ουλίτιδας

Περιληπτικά

Η θεραπεία ουλίτιδας είναι η καλύτερη διαδικασία αντιμετώπισης της ουλίτιδας, μιας ήπιας αλλά πολύ συχνής νόσου των ούλων.

Τι είναι η θεραπεία ουλίτιδας

Η ουλίτιδα είναι μια ήπια αλλά συχνή νόσος των ούλων, η οποία προκαλεί φλεγμονή στα ούλα.

Αν τα ούλα σου είναι κόκκινα, διογκωμένα και αιμοραγούν εύκολα τότε μάλλον πρόκεται για ουλίτιδα. Πολύ συχνά προκαλεί και κακοσμία του στόματος. Επίσης, η ουλίτιδα συνήθως προκαλεί ελαφριά ενόχληση στα ούλα, αλλά όχι έντονο πόνο. Η συχνότερη αιτία εμφάνισης ουλίτιδας είναι η κακή στοματική υγιεινή.

Ευτυχώς, η ουλίτιδα είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση και η καλύτερη θεραπεία περιλαμβάνει τακτικούς καθαρισμούς δοντιών και καλή στοματική υγιεινή.

Γιατί να κάνεις θεραπεία ουλίτιδας

Η ουλίτιδα είναι μια συχνή και συνεχόμενη πάθηση, δηλαδή εμφανίζεται συχνά. Παρ’ όλα αυτά και επειδή συνήθως είναι σε ήπια μορφή, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν ουλίτιδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνονται συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο με σκοπό την αξιολόγηση της στοματικής σου υγιεινής.

Μπορεί η ουλίτιδα να είναι αναστρέψιμη, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ πιο σοβαρή μόλυνση που ονομάζεται περιοδοντίτιδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και να προκαλέσει φθορά στο σαγόνι.

Πως γίνεται η θεραπεία ουλίτιδας

Η θεραπεία ουλίτιδας ξεκινάει με την κατανόηση της νόσου αλλά και των αιτιών της.

Η κύρια αιτία ουλίτιδας είναι η πλάκα που σχηματίζεται στα δόντια κάθε μέρα. Ευτυχώς, η πλάκα αφαιρείται εύκολα με τήρηση σωστής στοματικής υγιεινής, όπως καθημερινά βουρτσίσματα και χρήση οδοντικού νήματος. Αλλά αν η πλάκα συσσωρευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη, η οποία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες φλεγμονής των ούλων, άρα και ουλίτιδας.

Ωστόσο, η πλάκα συσσωρεύεται ακόμα και με τη σωστή στοματική υγιεινή. Γι’ αυτό το λόγο, για τη σωστή θεραπεία ουλίτιδας απαιτείται επίσκεψη στον οδοντίατρο, ο οποίος θα σε ενημερώσει για την κατάσταση της νόσου. Ο καθαρισμός των δοντιών κάνει αυτό που δεν μπορούν να κάνουν το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα – εξαφανίζει τελείως την πλάκα. Ο καθαρισμός δοντιών συνιστάται σε 4-μηνη βάση.

Η θεραπεία ξεκινάει με την πρόληψη της, δηλαδή τη τήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής. Έπειτα ολοκληρώνεται με τον τακτικό καθαρισμό των δοντιών από τον οδοντίατρο.

Συχνές Ερωτήσεις

Η πιθανότερη εξήγηση για την αιμάτωση των ούλων είναι η ουλίτιδα. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο και απαιτείται επίσκεψη στον οδοντίατρο για τη σωστή αξιολόγηση της αιτίας.

Συνιστάται ενημέρωση από τον οδοντίατρο για την επιλογή του σωστού διαλύματος.

Η φαρμακευτική αγωγή γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση με τον οδοντίατρο.

Αν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα στοιχεία και πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε το χαμόγελό σου, κάλεσε μας στο 210 9730679.