Λεύκανση Δοντιών

Όχι, η λεύκανση των δοντιών δεν είναι μόνιμη. Μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και 3 χρόνια – διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όλα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσεις απέναντι στις συστάσεις του ιατρού. Οι συνήθειές σου παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν θα διαρκέσει πολύ εάν καπνίζεις ή πίνεις κόκκινο κρασί, τσάι ή καφέ, καθώς αυτά αφήνουν λεκέδες σε όλα τα δόντια σου.

Όχι, η λεύκανση δεν μπορεί να προκαλέσει πόνο. Είναι μια πολύ ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία, που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε θέλει ένα λευκό, αστραφτερό, και όμορφο χαμόγελο.

Βασική προϋπόθεση για μια σωστή και πετυχημένη λεύκανση είναι να έχει γίνει πριν ένας βαθύς καθαρισμός των δοντιών, ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και οι τυχόν επιφανειακοί λεκέδες από τα δόντια.

Μόνο η λεύκανση μπορεί να φέρει πραγματικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Καμία άλλη σπιτική πρακτική δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα ή την ίδια διάρκεια.

Ναι, είναι εφικτό να κάνεις λεύκανση δοντιών όταν έχεις σφραγίσματα. Ωστόσο, ο γιατρός, ειδικά αν το σφράγισμα είναι στα πρόσθια δόντια, θα σου ζητήσει 2 βδομάδες μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης να το αλλάξεις, ώστε να μην επηρεαστεί η ομοιομορφία του αποτελέσματος.

Όψεις Πορσελάνης

  • Κάνουν τα δόντια να φαίνονται φυσικά και υγιή.
  • Το χρώμα μένει σταθερό.
  • Χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία.
  • Είναι πολύ ανθεκτικές.
  • Επειδή δεν αλλάζουν χρώμα θα φαίνονται διαφορετικά αν τα γειτονικά φυσικά δόντια αλλάξουν χρώμα.
  • Είναι τεχνικά πολύ απαιτητικές και γι’ αυτό εχουν συνήθως υψηλό κόστος.

Οι όψεις πορσελάνης αντέχουν 15-20 χρόνια, χρόνος που είναι διαφορετικός σε κάθε περίπτωση. Αν έχουν κατασκευαστεί και συγκολληθεί σωστά, τότε θα είναι ακριβώς όπως τα φυσικά σας δόντια. Βέβαια, όπως τα φυσικά δόντια, δεν αποκλείεται να σπάσουν ή να τριφτούν.

Έχεις ακόμα απορίες;